Дървена сглобяема къща – WH01

Как създадохме една дървена сглобяема къща и я превърнахме в уютен дом ?

Локация: гр.Перник
Площ: 103 кв.м

Искането на инвеститора бе да създадем сглобяема дървена къща, която да се построи бързо и същевремено да носи домашния уют уют и комфорт.

Вече сме писали за плюсовете и минусите на дървените къщи, така че клиента напълно бе запознат какво ще получи.

ситуация
Ситуация

Теренът бе с лек наклон. В имота имаше съществуващи сгради, които предварително трябваше да премахнем. Ситуирахме къщата в западния край на парцела, тъй като терена вече ставаше стръмен на изток. Локацията на новата къща бе съобразена с уличната линия на съществуващите сгради, за да не се изгуби силуета на улицата.

план
План на къщата

В къщата по задание на инвеститора разположихме 2 веранди, за да има отношение към големия и прекрасен двор. Дневната, кухнята и трапезарията са решени еднопространствено. Работното ателие лесно може да се превърне в спалня, така че сме погрижили и за бъдещето.

Фасади
Фасади

Избрахме двускатен покрив с керемиди. По фасадата използвахме дъшчена обшивка.

Рендер 1
Рендер 2
Строителство арматура
В процес на строитество
Строителство арматура
В процес на строитество
Строителство къща
В процес на строитество
Строителство къща
В процес на строитество
интериор
В процес на строитество

Ако искате да знаете какви са етапите на проектиране, можете да научите от тази статия.

Екипът на A Priori Sudio разполага с колектив от архитекти и инженери с проектантска правоспособност , издадена от КАБ и КИИП и са с дългогодишен опит в сферата на инвестиционното проектиране. Ние ще създадем всички необходими архитектурни и инженерни проектни части за Вашата сграда, професионално и в срок. Също така ще Ви консултират и съдействат при набавата на всички останали необходими документи до получаване на разрешение за строеж.