Къща от дърво – WH02

Един идеен проект за къща от дърво в скандинавски стил.

Локация: гр.Перник
Площ: 115 кв.м
Фаза: Идеен проект

Често попадам в ситуация, която клиентите искат малка къща от дърво, със съвременна визия, с голямо остъкляване , веранда и естествени материали.

Сърфирайки из интернет пространството , побаднах на тази къща в скандинавски стил. Тя отговаря на представите на 99% от клиентите ми за тяхната мечтана къща.

Ето защо, реших да направя експеримент и да я приобщя към нашия стил и начин на живот.

Хитрината, от която се инспирирах, бе разположението на фасадните елементи от дърво. С промяна на ориентацията на поставяне на дървената обшивка, се получава по-голяма динамичност на формата.

Къща в гора екстериор
Къща в гора интериор

В интериора промених разпределението, така че да отговаря на нуждите на хората. На етажа съм разположил голяма дневна с кухня и трапезария, две спални, санитарен възел и килер – напълно необходимите помещения за плана на една къща!

Къща в гора план
План на дървена къща

В интериора на дневната се запазва голямата височина. Белите стени подчертават изчистените форми в интериора и интересното скосяване на тавана. По този начин увеличаваме обема и се създава усещането за „въздушност“ на помещението с влизането на повече светлина.

Къща в гора разрез
Разрез на дървена къща

Централно разположената камина пък осигурява максимална видимост от всичките кътчета в дневната. Така, докато сервирате вкусната трепеза и посрещате приятна компания, ще може да се любувате едновремено на огъня и невероятната гледка, която ще ви се простира от големите прозорци.

Вече сме писали за плюсовете и минусите на дървените къщи, така че може да се запознаете с предимството и недостатъка в това да живееш в дърво.

Интериор спалня

Какво е една къща от дърво без голяма веранда? Тя осигурява връзката между интериора и екстериора. Ето защо един такъв елемент по естествен начин прави пространството по-близо до природата.

Къща в гора екстериор

Ако искате да знаете какви са етапите на проектиране, можете да научите от тази статия.

Екипът на A Priori Sudio разполага с колектив от архитекти и инженери с проектантска правоспособност , издадена от КАБ и КИИП и са с дългогодишен опит в сферата на инвестиционното проектиране. Ние ще създадем всички необходими архитектурни и инженерни проектни части за Вашата сграда, професионално и в срок. Също така ще Ви консултират и съдействат при набавянето на всички останали необходими документи до получаване на разрешение за строеж.