Как да намалим шума и разсейването в съвременния офис

Нова линия от приспособими прегради от 3form е насочена към акустиката и личното пространство, без да нарушава колективния дух.

Помислете си за някое офис работно пространство. Вероятно ще видите в главата си една голяма зала и хора седнали рамо до рамо в редици. Място с отворено пространство, задвижено от съвременната култура на работоното място в офис.

Въпреки, че офисите с отворени пространства стават все по-популярни, това не означава, че те нямат недостатъци. Напротив Колкото и елегантно и пълно с привилегии да е едно пространство, липсата на разделение на работните места /между колегите/ води до липсата на лично пространство на работното място и дълготрайно отвличане на вниманието както акустично, така и ивизуално. Това води до стрес, изтощение и намаляване на производителността.

Виждайки възможност в това, производител на строителни материали в Солт Лейк Сити въвежда два нови продукта, за да заглуши шума, без да прави компромис с отвореното пространство с елегантни прегради.

Тези най-нови решения предлагат много по-интелигентни и далеч по-стилни възможности за персонализиране, отколкото старите и мрачни корпоративни кабинети. Тези пана съдържат звукопоглъщащ филц Sola, материал с 50% рециклирани материали и се предлагат в шест различни текстури и петнадесет цвята.

Опростената инсталация за окачване на кабели прави тези леки прегради лесни за разгръщане в модернизирани или нови строителни проекти, като същевременно спомага за създаването на кътчета, където служителите могат да се съсредоточат върху работа самостоятелно, да се обединят в малки групи или да се обединят в тълпа.

За много предприятия моделът с отворен план е донесъл значителни ползи. Но тъй като типологията е все по-широко разпространена, между специалистите на работното място се появява консенсус, че офисите на отворените планове изискват специално отношение. Наистина е важно да има места за частни разговори и единственият начин да се уедини работещият, е с някакво разделение.

За работното място с отворен план, търсещо баланс между сътрудничество и по-самостоятелни начини на работа, новите пана са точно съобразено решение, което дава на служителите необходимото пространство, за да направят всичко възможно.

Повече за паната може да намерите тук.